Er was eens…

 

Ooit, lang, heel lang, geleden maakte ik wel eens wat voor mezelf of vrienden, maar langzaam is mijn hobby uit de hand gelopen. Heel erg uit de hand gelopen… Ik leerde veel bij aan technieken, werd kritischer op mijn eigen werk en ging kwalitatief betere spullen maken. Tegenwoordig is er geen dag meer dat ik níet bezig ben met ‘Biedie’. Ik krijg alleen maar meer inspiratie en kan mezelf soms niet bijhouden.

Biediebiedie is de naam van het Utrechtse atelier waar ik sinds 2018 professioneel papieren sieraden maak. De naam is een knipoog naar het Engelse woord ‘bead’ dat ‘kraal’ betekent.

Al mijn werk heeft een eigen, unieke verhaal: ik maak bijvoorbeeld een armband van gerecycled papier, verwerk persoonlijke spullen in een halssieraad of ik laat een ring letterlijk en figuurlijk de weg wijzen.

Daarnaast kenmerkt mijn ‘wearable art’ zich door felle kleuren en de materiaalkeuze: papier. Het is mijn favoriete materie omdat het heel sterk is, zich in (bijna) alles laat vormen en je er eindeloos veel technieken op los kunt laten.

Ik maak voornamelijk vrij werk. Daarnaast maak ik sieraden in opdracht..

–  Marissa van der Valk